Messuilla nähtyä

MESSUILLA MARKKINOIDAAN KAIKILLE AISTEILLE

Huhtikuun alkupuolella luonnossa vasta odotellaan kevään merkkejä, mutta messuhalliin voidaan tuoda kukkivat kukat, puut ja pensaat luomaan kevättunnelmaa ja kesän odotusta. Puutarha-alan näyttely on myös varsin otollinen kun halutaan herätellä ostohaluja kaikkien aistien avulla.

Kukat, puu, kaarna, terva – ja multakin: erilaisia tuoksuja kantautui nenään ja houkutteli tutkimaan osastojen tarjontaa tarkemmin. Suihkulähteiden solinan tai linnunlaulun kuuleminen, kukkien väriloiston näkeminen, erilaisten materiaalien tai pintojen koskettelu ja maistiaisten makustelu muodostivat kokonaiselämyksen, jota ei netistä löydy!

Helsingin kevätpuutarhamessuilla oli panostettu näyttäviin yleiskoristelualueisiin, jotka osaltaan tarjosivat paljon katsottavaa ja koettavaa. Messut kilpailevat kuluttajien vapaa-ajasta ja rahoista monen muun tahon kanssa, ja ihmisten liikkeelle saaminen on aina vaan haasteellisempaa. Yksi keino on tarjota samalla lipulla sisäänpääsy useampaan tapahtumaan. Helsingin kevätpuutarhamessujen yhteydessä 4.-9.4. järjestettiin OmaMökki, OmaKoti, Lähiruoka &Luomu sekä Sisusta! –tapahtumat, joten eiköhän niistä löytynyt jokaiselle jotakin.

Yleiskoristelut tuovat tuulahduksen kesästä
Oppilaitokset esittelivät koulutustaan: Omnian viherrakentamisen linjan ja AJK-Jatkokoulutuksen opiskelijoiden taidonnäytteet
Tekstitkin viheriöivät!
Pöllinpäät tiskin koristeena
Pikkutalot tilanjakajina
Hauskaa opastusta

Teksti ja kuvat: Jari Harmoinen