Messuilla nähtyä

KOIRAMESSUT 2017

Suomen suurin koiratapahtuma veti Messukeskukseen viikonlopun aikana huimat 46 000 kävijää. Olin kyseisten messujen ensikertalainen ja myönnettäköön, hieman ennakkoluuloinen tuhansien koirien täyttämistä halleista. Yllätyinkin iloisesti varsin rennosta ja rauhallisesta tunnelmasta, joka messuilla vallitsi.

Vaikka ihmisiä ja koiria oli vielä sunnuntai-iltapäivänäkin paljon, ei missään tuntunut ahtaalta. Messut tuntuivat kuitenkin myyneen hyvin, eikä outoja ”täyteosastoja" juuri ollut, tai ne oli taitavasti piilotettu.

Osastojen sijoittelussa ja suunnittelussa oli selvästi otettu huomioon nelijalkaisten kävijöiden viihtyvyys mm. reiluilla kulkuteillä. Monella osastolla oli myös jokin koiria osallistava juttu, kuten kuvauspiste, pallomeri, trimmauspalvelu tai herkkumaistiaisia. Näytteilleasettajat olivat selvästi sisäistäneet koiramaailman tärkeän myyntivaltin: Koira ensin, sitten omistaja.

Kuulutukset toimivat hienosti - aina tiesi missä tapahtuu ja mitäkin. Myös näyttelytulosten tulkkauspalvelu oli erinomainen keksintö, sillä vieraita oli paljon myös ulkomailta ja tuomareilla arvatenkin kiire arvostella kaikki vuorollaan.

Koira-alan noviisina osasin arvostaa erityisen hyvin tehtyä ja informatiivista messuopasta, josta löytyi myös näyttelyiden säännöt ja ohjeet seuraamiseen.

Tällä tapahtumalla on selvästikin tulevaisuutta!